SAÜ Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Sektörlerle Buluşma Günleri’ kapsamında Akçay Barajı şantiye şefi Alper Tunga Bozkurt öğrencilere Akçay Barajı’nı anlattı. Bozkurt, SASKİ kalitesiyle ilklerin şehirle buluştuğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak ve şehrin enerji kapasitesini arttırmak amacıyla Pamukova Eskiyayla havzasında yapımı devam eden Akçay Barajı akademi çevrelerince de ilgi görüyor. Bu kapsamda son olarak Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Sektörlerle Buluşma Günleri’nde Akçay Barajı şantiye sorumlusu Alper Tunga Bozkurt, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

Türkiye’de bir ilk
Akçay Barajı’nın mühendislik açısından Türkiye’de önemli bir yeri olduğuna değinen Bozkurt, ilk defa bir baraj ile hem içmesuyu temin edileceğini hem de isale hattı üzerine kurulacak HES’lerle elektrik enerjisi üretileceğini aktardı. Barajın inşa süreci ve kullanılan teknolojilerle ilgili de bilgiler veren Alper Tunga Bozkurt, “Şehrimize ve ülkemize birçok alanda ciddi katkıları olacak böyle önemli projeyi bir yerel yönetim olarak hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.