Muhtelif bölgelerde devam eden çalışmalarla şehri kışa hazırladıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Ağaçların gelişimini hızlandırmak, yaprakların daha sağlıklı çıkmasını sağlamak ve ağaç dallarına form vermek amacıyla ağaç budama işlemlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Hedefimiz şehri birlikte güzelleştirmek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin birçok bölgesinde ağaç budama faaliyetlerine devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada ağaçların gelişimini hızlandırmak, yaprakların daha sağlıklı çıkmasını sağlamak ve ağaç dallarına form vermek amacıyla yapılan budama işlemlerinin aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Hummalı Şekilde Çalışıyoruz
Recep Karamehmetoğlu, “Sakarya’mız yeşil ve ağaç bakımından diğer şehirlerden çok daha zengin bir şehir. Bu bakımdan bize çok daha büyük bir iş düşüyor. Şehrin muhtelif yerlerindeki kurumuş, elektrik tellerine uzanan ve yoldan geçen araç ve yayalara engel oluşturan ağaçların budanması için ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisinde. İnşallah kısa süre içinde çalışmalarımızı tamamlayacağız” diye konuştu.

Şehrimiz Güzelleşiyor
Şehri birlikte güzelleştirme vurgusunda da bulunan Karamehmetoğlu, “Budama işlemleri hem ağaçlar hem de çevre için çok büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre budama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu taleplere göre teknik değerlendirmemizi yapıyor ve sahaya çıkıyoruz. Hem şehrimizi güzelleştiriyor hem de kuruyan ağaç dallarının vatandaşlarımıza tehlike oluşturmasının önüne geçiyoruz” ifadelerini kullandı.