Sapanca’ya bağlı 11 mahalleyi kapsayan içmesuyu projesinde çalışmaların sona geldiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca’daki 11 mahalle için hazırladığımız içmesuyu projemizde 80 kilometrelik hat tamamlandı. Uzun yıllar hemşerilerimizin ihtiyacını karşılayacak projemiz aynı zamanda Akçay Barajı ile entegre olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi kapsamında hat döşeme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Rüstem Keleş, “Sapanca’ya bağlı Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Dibektaş ve Fevziye Mahalleleri için hazırladığımız içmesuyu projemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 80 kilometrelik içmesuyu hattı tamamlandı. Memnuniye ve Dibektaş’ta iki depo ve iki terfi merkezinin inşası sürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde bu çalışmalarımızı da tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

11 Mahalleye Kaliteli İçmesuyu
Bölgede içmesuyu anlamında yaşanan sorunların proje ile çözüleceğine dikkat çeken Rüstem Keleş, “Proje ile Sapanca’ya bağlı ve yüksek bölgelerde kalan mahallelerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Projemizin tamamlanmasıyla yağışlı havalarda bölgenin içmesuyunda bulanıklık sorunu yaşanmayacak. 11 mahallemize daha bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştıracağız. Kısa süre içerisinde de bu projemizle entegre olacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin ihalesine çıkacağız. Yeni yatırımlarımızın ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Akçay’a Entegre Olacak
Projenin, Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olacak olan Akçay Barajı ile entegre olacağını da belirten Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz çalışmayla bölgede yağışlı dönemlerde yaşanan bulanıklık ve zaman zaman yaşanan su yetersizliği sorununa kesin çözüm getirmiş olacağız. Uzun yıllar hemşerilerimizin ihtiyacını karşılayacak projemiz aynı zamanda Akçay Barajı ile entegre olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Bölgede yaşayan hemşerilerimizin çeşmelerine birinci sınıf içmesuyu kesintisiz ve bol bir şekilde ulaşacak” ifadelerini kullandı.