8 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek Meclis Toplantısı’nda Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak yeni yatırımın görüşüleceğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Karasu’nun artık ihtiyacı karşılamayan içmesuyu hatlarını yeniliyoruz. Kocaali’ye de hizmet verecek, Çamdağı Barajı ve Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak 424 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı, 8 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, saat 14.00’da başlayacak oturumda ilave iki gündem ile toplam 58 madde karara bağlanacak. İlçe belediye meclislerinde alınan kararların yanı sıra komisyon raporlarının da yer aldığı gündemde ayrıca Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak yeni proje de görüşülecek.

İçmesuyunda Yetersizlik Yaşanmadı
Şehrin kuzeyinin içmesuyunda herhangi bir sorun yaşamaması için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bölgede yatırımların devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dahil olan Karasu ve Kocaali ilçelerimizde önemli içmesuyu yatırımları gerçekleştirdik. Özellikle yaz aylarında nüfus artışı yaşayan Karasu ve Kocaali’nin içmesuyunda yetersizlik sorunu yaşamaması için kısa vadede derin sondajlar açtık ve hamdolsun geçtiğimiz yıl iki ilçemizde de bu yönde sorun yaşanmadı” diye konuştu.

Çamdağı Barajı ve Arıtma Tesisi
Bölgeye kazandırılacak Çamdağı Barajı ve inşasına başlanan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile ilgili bilgiler de veren Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzeyinin içmesuyunda sorun yaşamaması için dev bir projeyi başlattık. Bu kapsamda bölgede inşa edeceğimiz Çamdağı Barajı’nın proje çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz aylarda da Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek içmesuyu arıtma tesisimizin yapımına başlamıştık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde içmesuyu arıtma tesisimizi devreye alacağız” dedi.

Kuzeye 424 Kilometre Hat
Mecliste görüşülecek yeni proje kapsamında Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek 424 kilometrelik içmesuyu hattı ve 3 içmesuyu deposunun inşa edileceğini de belirten Rüstem Keleş, “Yeni projemizle Karasu’nun artık ihtiyacı karşılamayan tüm içmesuyu hattını yenileyeceğiz. Şehrin kuzeyinde Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek entegre bir içmesuyu ağı oluşturacağız. Çamdağı Barajı ve Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak bu sistem bölgede içmesuyunda herhangi bir sorun yaşatmayacak. Uzun yıllar hemşerilerimize hizmet verecek yeni yatırımımızın Karasu ve Kocaali’mize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.