Büyükşehir Belediyesi’nin liseli gençlere dönük gerçekleştirdiği Genç Atölye’de son hafta eğitimleri devam ederken; genç gezgin ve tarihçiler Sakarya ve komşu şehirlerin ünlü mekanlarını keşfediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Atölye son hafta eğitimleri ile devam ediyor. Genç liselilerin yaz tatillerini faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla farklı branşlarda başlatılan eğitimler, 26 Ağustos Cuma günü tamamlanıyor. Bu kapsamda Genç Gezgin Atölyesi; Sapanca Kırkpınar ve Yanık’ta 6. hafta gezilerini gerçekleştirirken; öğrenciler 6 farklı adreslerde gezerek doğanın güzelliklerini yerinde görmenin ayrıcalığını yaşadılar.

Tarihi Gezerek Öğreniyorlar
Genç Tarih Atölyesi öğrencileri de son gezilerini Taraklı-Göynük’e gerçekleştirdiler. Taraklı'nın tarihi Yunus Paşa Camii'ni ve tarihi konaklarını gezen öğrenciler daha sonra Göynük’te Akşemseddin Hazretleri Türbesini ve Göynük’ün tarihi yapılarını gezdiler. Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Haşim Şahin tarihi mekanlar hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi. Öğrenciler kendilerine böyle bir fırsat sunulduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.