Ferizli ve Söğütlü’nün kanalizasyon ve içmesuyu hatlarını yenileme projesinde çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacaklarını açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “45 Milyon liralık yatırımla Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi sağlam altyapıya kavuşturacağız. Bölgeye 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, daha önce müjdesi verilen Ferizli ve Söğütlü kanalizasyon ve içmesuyu hattı projesinde çalışmaların yakın zamanda başlayacağını açıkladı. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin altyapı geleceğini güvence altına almak için planladığımız projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda tüm ilçelerimizde kanalizasyon, atıksu, içmesuyu ve yağmursuyu hattı çalışmalarımız devam ediyor. Ferizli ve Söğütlü ilçelerimiz için hazırladığımız proje kapsamında bölgenin kanalizasyon ve içmesuyu hatlarını yenileyeceğiz. 45 Milyon liralık yatırımla Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi sağlam altyapıya kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

45 Milyonluk Değişim
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sakarya’yı sağlam ve modern bir altyapıya kavuşturmak için planladığımız tüm projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Daha önce müjdesini verdiğimiz projede çalışmalarımız kısa süre içerisinde başlayacak. Ferizli ve Söğütlü ilçelerimiz için hazırladığımız proje kapsamında bölgeye 45 Milyonluk yatırım yaparak 120 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. Ayrıca Söğütlü’ye 40 kilometrelik içmesuyu hattı da kazandıracağız. Projeyle Ferizli ve Söğütlü’nün altyapısını yenilemiş olacağız. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kanalizasyon ve İçmesuyu Hatları Yenilenecek
Rüstem Keleş, proje ile bölgede atıksu sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını belirtirken, “İnşa edeceğimiz 120 kilometrelik kanalizasyon hattı, 13 terfi merkezi aracılığıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak. Bölgede tamamen entegre bir sistem kuracağız. Projemizin tamamlanmasıyla Ferizli ve Söğütlü’de atıksu sorunu yaşanmayacak. Ayrıca proje kapsamında Söğütlü’nün içmesuyu geleceğini güvence altına alacak 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarına başlayacağımız proje ile Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi sağlam ve modern bir altyapıya kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.