Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile terfi merkezlerinde zaman zaman yaşanan koku problemini çözecek projenin sözleşmesi imzalandı. Başkan Toçoğlu, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerinin üzerini kapatma kararı aldık. İnşallah bu projemizle bölgedeki koku problemi kesin çözüme kavuşmuş olacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile terfi merkezlerindeki koku sorununu çözecek projenin sözleşmesini imzaladı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile yüklenici firma temsilcilerinin de hazır bulunduğu törende açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Özellikle Yenikent bölgesinde yaşayan hemşerilerimizden Karaman Arıtma Tesisimizin koku problemi ile ilgili çok talep alıyorduk. Hemşerilerimize bu sorunu çözeceğimize dair söz verdik ve hemen bir çalışma başlattık” diye konuştu.

Koku Problemine Kesin Çözüm
Başkan Zeki Toçoğlu, “SASKİ, gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok uygulamayı inceledi ve proje hazırlandı. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerinin üzerini kapatma kararı aldık. Uygulanacak bu yöntemle toplanacak gazlar arıtılacak. İnşallah bu projemizle bölgedeki koku problemi kesin çözüme kavuşmuş olacak. İhalemizi yaptık, şimdi de sözleşmemizi imzalıyoruz.  Kısa süre içerisinde hemen çalışmalara başlıyoruz” dedi.

5 Milyonluk Proje
Verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini de açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Hemşerilerimizle yaptığımız istişarelerde arıtma tesisinin koku sorununu gündeme geliyordu. Biz de bu sorunu çözeceğimizi ifade etmiş, vatandaşlarımıza söz vermiştik. Hamdolsun bir sözümüzü daha yerine getiriyoruz. Yaklaşık 5 milyonluk projemizin şehrimize ve bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.