Yeni Bir Erenler Doğuyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler’e bağlı Küçükesence, Hasanbey ve Yazılı Mahalleleri Muhtarları Lütfü Tetik, Aydın Çelik ve Şaban Süleyman’ı makamında ağırladı. Erenler bölgesinde yapılan çalışmaların masaya yatırıldığı görüşmede, muhtarlar mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.

Asfaltsız Yol Kalmayacak
Sakarya’nın her bir köşesinde gelecek perspektifi gözeterek çalışmalar sürdürdüklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin muhtelif bölgelerinde planlamalarımız dahilinde asfalt serim işlemlerimizi sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığımız asfalt atağı şuanda şehir merkezindeki 15 cadde ve ilçe grup yollarında sürmekte. Planlamalarımız dahilinde asfalt serim işlemlerimiz devam edecek” diye konuştu.

100 Milyonluk Yatırım
Toçoğlu, “Asfalt işlemlerinin yanı sıra, Erenler bölgesi için planladığımız ciddi altyapı yatırımlarımız da mevcut. Bu bölgemizde 1999 depreminde zarar gören ve artık ihtiyacı karşılayamayan içmesuyu hatları ve şebekeler yenilenecek. Serdivan’da da benzer çalışma yapacağız. Bu iki ilçe için 100 milyonluk yatırım öngörüyoruz. Ayrıca 320 kilometrenin üzerinde içmesuyu hattının bu bölgelere kazandırılmış olacağını eklemeliyim. Şuan bu yatırımın ihalesi tamamlandı. Erenler’in içmesuyu kalitesini inşallah en kısa süre içerisinde uzun yıllar güvence altına almış olacağız. Büyükşehir olarak bizim yeni yol çalışmalarımız, asfalt hamlelerimiz, dev altyapı yatırımlarımız, spor hizmetlerimiz, yaşam alanlarımız, esnafa dönük projelerimiz; Erenler Belediyemizin ise kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik ve daha birçok başlıktaki hizmetleriyle artık yeni bir Erenler doğuyor” ifadelerini kullandı.