6736 sayılı yeni torba yasanın su borcu olan vatandaşlara birçok kolaylıklar getirdiğini belirten SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, “Yasa ile birlikte vatandaşlarımız faiz yükünden kurtuluyor. Ayrıca borcu olan vatandaşlara borçlarını 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlanıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6736 sayılı kanun hakkında açıklamalarda bulundu. Yasanın borcu olan vatandaşlara birçok kolaylıklar getirdiğini belirten Sebahattin Belik, “Torba Yasa su borcu olan vatandaşlarımıza güzel bir müjdeyi beraberinde getiriyor. Kanun ile borçlu vatandaşlarımıza borçlarını yapılandırma fırsatı sunuluyor. Yasa ile birlikte vatandaşlarımız faiz yükünden kurtuluyor. Ayrıca yasa, borçları taksitle ödeme kolaylığı da sağlıyor. Su borcu olan tüm vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirmeliler” ifadelerini kullandı.

Borçlar Taksitlendiriliyor
Torba yasanın borçlu vatandaşlar için birçok fırsatı beraberinde getirdiğini de dile getiren SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, “Yasa ile borçlu vatandaşların ödeme vadesi 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesinde birikmiş borçları yeniden yapılandırılıyor. Faizler silinerek tekrar yapılandırılıyor. Yasa ayrıca borcu olan vatandaşlara borçlarını 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlıyor. Torba Yasadan faydalanmak için borçlu abonelerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar mutlaka başvuruda bulunmaları gerekiyor. Ayrıca SASKİ Genel Müdürlük binamızdan Cumartesi günleri de başvuru yapmak mümkün. Vatandaşlarımız (0264) 278 38 41 nolu telefonu arayarak konu ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir” şeklinde konuştu.