SASKİ, Taraklı’ya bağlı Hacıyakup Mahallesi’nde oluşturduğu alternatif kaynakla bölgedeki su yetersizliğini çözüme kavuşturdu. Hacıyakup Mahallesi Muhtarı Mehmet Türkdoğmuş, “SASKİ, mahallemizin 50 yıllık su sorununu çözdü” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına dâhil olan bir mahallenin daha içme suyu yetersizliğini çözüme kavuşturdu. Taraklı’ya bağlı Hacıyakup Mahallesi’ne yapılan çalışma ile bölgeye alternatif kaynak kazandırıldı. Uzun yıllar su yetersizliği soruna SASKİ’nin kesin çözüm bulduğunu belirten Hacıyakup Mahallesi Muhtarı Mehmet Türkdoğmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür etti.

Hizmet Teşekkürü
Türkdoğmuş, “Mahallemizde ciddi anlamada içme suyu sıkıntımız vardı.  Hacıyakup Mahallesi Taraklı ilçemizin en büyük mahallelerinden biridir. İkinci dönem muhtarlık görevimi sürdürmekteyim. Muhtarlığımın ilk beş senesini su sorununu çözmek için çok uğraştım. Özellikle yaz aylarında ciddi anlamda su yetersizliği çekiyorduk. Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına dâhil olunca SASKİ mahallemizde içme suyu sondaj çalışması yaptı. Ve tüm raporlarımız olumlu çıktı. SASKİ, mahallemizin 50 yıllık su sorununu çözdü. Tüm mahalle sakinleri adına bu güzel hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.