SAÜ Makine Mühendisliği Topluluğu öğrencileri SASKİ’nin tesislerini ziyaret etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen tesisler Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından ziyaret edildi. Sapanca Göl Tesisleri, Hızırilyas Su Arıtma Tesisi ve ADASU HES’i gezen öğrenciler teoride öğrendikleri bilgileri yerinde görme şansı buldu. Sakarya’daki entegre su sistemi hakkında da bilgi alan öğrenciler tesislerde en güncel teknolojilerin kullanılarak içmesuyunun arıtıldığının altını çizdiler.

SASKİ En İleri Teknolojileri Kullanıyor
SASKİ’nin tesislerinde kullanılan teknolojilerin kendisini çok etkilediğini dile getiren Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nezaket Parlak, “SASKİ tesisleri bence Sakarya’ya yakışır bir şekilde inşa edilmiş ve kapasiteleri oldukça yeterli. Özellikle HES beni çok etkiledi. Enerji üreten bir tesise sahip olunması ve şehre katkısının olması çok güzel bir şey. Aynı şekilde Hızırilyas tesisleri de çok modern ve temiz bir tesis. Oraya girdiğimizde de öğrenci arkadaşlar aynı şeyi söyledi. Her yer pırıl pırıl ve bence güvenilir bir tesis. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu da ısrarla ‘Sakarya’da su çeşmeden içilir’ diyor. Bence de içilebilir, bende aynı fikirdeyim” ifadelerini kullandı.

Tüm Süreçlere Şahit Olduk
Sakarya’da musluklarına ulaşan içmesuyunun kalitesinden emin olduğunu belirten Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Büşra Çelik, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne yakışan bir tesis. 4 yıldır Sakarya’da öğrenciyim. Elektrik enerjisinin nasıl elde edildiğini, nasıl dağıtıldığını öğrenmiş oldum. Daha önce sürekli karşılaştığımız ‘Sakarya’da su çeşmeden içilir’ sloganının arkasında nasıl bir güvencenin olduğunu yerinde görüp inceleme şansımız oldu. Sapanca Gölü’nden artıma tesisine kadar suyun hangi süreçlerden geçtiğini görmüş olduk. Bizim için gayet iyi bir geziydi ve musluklarımıza ulaşan suyun kalitesinden daha eminiz artık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sudan Eminiz
Sakarya’nın kendi enerjisini ürettiğini ve bunun şehir için önemli olduğunu söyleyen Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Enes Şahinyılmaz, “SASKİ’nin yaptığı yatırımlar gerçekten memnuniyet verici. HES çok kısa sürede kendi maliyetini çıkarmış. Büyükşehir’in enerji ihtiyacının 3’te birini karşılıyor olması açısından oldukça önemli bir tesis” ifadelerini kullanırken, Harun Osta ise, “5 yıldır Sakarya’da öğrenciyim. Hizmet tanıtım gezisi ile detaylı bir şekilde musluklarımıza ulaşan suyun hangi süreçlerden geçerek arıtıldığını gördük. İçtiğimiz suya artık daha fazla güveniyoruz” dedi.