Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştıracak içmesuyu projesinde 30 kilometrelik hattın tamamlandığını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kaynarca’ya 50 kilometrelik içmesuyu hattı ve 6 adet içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Projemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızı birinci sınıf içmesuyu ile buluşturacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştıracak içmesuyu projesinde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş, “Bildiğiniz üzere, daha önce Sapanca Gölü’nden alınan suyu Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca ilçemize ulaştırmıştık. Şimdi ise 10 milyon liralık yatırım yaparak Kaynarcamıza bağlı 41 mahalleye daha Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştırıyoruz. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde projemizi tamamlamış olacağız” diye konuştu.

30 Kilometrelik Kısımda İşlem Tamam
Kaynarca’nın 41 mahallesini daha birinci sınıf içmesuyu ile buluşturmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kaynarca, Büyükşehir hizmet alanına dâhil olmadan ilçeye isale hattı inşa ederek, gölümüzün birinci sınıf içmesuyunu Kaynarcalı hemşerilerimizin musluklarına ulaştırmıştık. Şimdide Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştırıyoruz. Hayata geçirdiğimiz proje kapsamında Kaynarca’ya 50 kilometrelik içmesuyu hattı ve 6 adet içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Hattın 30 kilometrelik kısmı tamamlandı. 6 adet içmesuyu deposu ise hızla yükseliyor. Projemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızı birinci sınıf içmesuyu ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

41 Mahalleye Ulaşacak
Tüm ilçeleri sağlam ve modern altyapı ile buluşturduklarını dile getiren Rüstem Keleş, “Hemşerilerimizin içmesuyu geleceğini güvence altına almak için 16 ilçemizin tamamında birçok yatırımı hayata geçirdik. İnşallah Kaynarca’da devam eden projemizin de tamamlanmasıyla köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim alanlarına Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz ve en ileri teknolojiye sahip tesislerde arıtılan, birinci sınıf, sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaşacak. Şehrimiz ve insanımız bu hizmetleri hak ediyor. Projemiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.