Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Çark Deresi’nde temizlik çalışması başlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Çark Deresi’nde temizlik çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında Çark Deresi’nin 7,5 kilometrelik kısmının etaplar halinde temizleneceğini belirten Su ve Kanal İşletmeleri Dairesi Başkanı Seyit Sakallıoğlu, “Çark Deresi’nde belli aralıklarla büyük çaplı temizlik çalışması yapıyoruz.  Özellikle bu tür çalışmalar için filomuza dahil ettiğimiz uzun bomlu paletli ekskavatörün yanında bir kepçe ve 4 kamyon ile bu işlemi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

7,5 Kilometrelik Kısım Temizleniyor
Seyit Sakallıoğlu, “Çark Deresi’nin şehrin içerisinde kalan 7,5 kilometrelik kısmını etaplar halinde temizleyeceğiz. SASKİ olarak Çark Deresi’nin korunması adına elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak bu tek başına yeterli olmayacaktır. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli sorumluluklar düşüyor. Vatandaşlarımızdan çöplerini dereye gelişi güzel bir şekilde atmamalarını bekliyoruz. Özellikle su kaynaklarının kirlenmemesi için vatandaşlarımızın çok hassas olmaları gerekiyor” dedi.