SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “29 Ağustos Pazartesi günü Karasu ve Kocaali’ye 45 milyonluk içmesuyu yatırımı kazandırmak için ilk adımı atıyoruz. Dev yatırımın ilk kaynak törenini Karasu Sahilpark’ta çok değerli hemşerilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Programa tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçelerinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak projenin ilk kaynağının gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. Rüstem Keleş, “Güneyden kuzeye, söz verdiğimiz gibi bütün altyapı projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. SASKİ olarak Sakarya genelinde devam eden projelerimizin toplam bedeli 500 milyon lirayı aşmış durumda. Şimdi de Karasu ve Kocaali bölgesini birinci sınıf içmesuyu ile buluşturmak için hazırladığımız projeye start veriyoruz. İnşallah 29 Ağustos Pazartesi günü Karasu ve Kocaali’nin içmesuyunu garanti altına alacak projemizin ilk kaynağını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

450 Kilometrelik Entegre Sistem
Proje ile bölgenin içmesuyu altyapısını yenileyeceklerini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Proje kapsamında iki ilçemiz için yeni bir içmesuyu ağı oluşturacağız. Bölgeye 450 kilometre hat ve 3 içmesuyu deposu inşa ederek Karasu ve Kocaali’nin altyapı geleceğini garanti altına almış olacağız. Ayrıca proje, yakın zamanda nihayete erdireceğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve proje aşamasındaki Çamdağı Barajı’na entegre olacak. SASKİ olarak geleceğe daha sağlıklı, daha bol ve kesintisiz içmesuyu bırakabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk Kaynak Karasu Sahilpark’ta
45 milyonluk proje ile Karasu ve Kocaali’nin içmesuyunda uzun yıllar sorun yaşanmayacağını dile getiren Rüstem Keleş, “Bölgedeki yetersizlik sorununu kısa ve orta vadede çözdük. Projemiz için 29 Ağustos Pazartesi günü ilk kaynak töreni düzenliyoruz. İnşallah 45 milyon liralık yatırımızın tamamlanmasıyla bölgede içmesuyu anlamında herhangi bir sorun yaşanmayacak.  Saat 18.00’de Karasu Sahilpark’ta gerçekleştireceğimiz ilk kaynak törenine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.