Büyükşehir Toplu Taşıma Şube Müdürü Metin Berberler, “Özel halk otobüsü esnafımıza ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda Mayıs ve Haziran aylarına ait 330 bin liralık destek esnafımızın hesaplarına ulaştı. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü esnaflarına ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin devam ettiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Metin Berberler, “Özel halk otobüsü esnafımıza ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda Mayıs ve Haziran aylarına ait 330 bin liralık destek esnafımızın hesaplarına ulaştı. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Aylık Gelir Desteği
Berberler, “Bilindiği üzere devletimiz esnafımıza 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımızı taşıma hizmetlerine karşılık destek veriyor. Daha önce 2015 yılı, 2016 Ocak ve Şubat aylarının ödemeleri yapılmış; son olarak ise Kurban Bayramı öncesinde Mart ve Nisan aylarına ait 350 bin liralık destek esnafımıza ulaştırılmıştı. Devletimizin vermiş olduğu aylık gelir desteğini belirlenen takvim kapsamında esnafımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çalışma Ruhsatı
Toplu Taşıma Şube Müdürü Metin Berberler, “Çalışma ruhsatı olan tüm özel halk otobüsü esnaflarına ücretsiz seyahat karşılığı aylık 750 lira devlet desteği sağlanıyor. Çalışma ruhsatı olmayan esnaflarımız ise mevzuat gereği bu destekten faydalanamıyor. Hak kaybına uğramamak için halen ruhsat almamış olan esnafımızın en kısa sürede çalışma ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Bu vesileyle Mayıs ve Haziran aylarına ait desteklerin esnafımıza hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.