Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Genel Sekreterlik

Fikret BAYHAN

Genel Sekreter Yardımcısı
1964 yılında İzmit’te doğan Fikret Bayhan, ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1986 yılında mezun olup yüksek lisans derecesini de aynı bölümde almıştır. ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başta GAP (Güney Doğu Anadolu Projesi) olmak üzere birçok ulusal ölçekte projelerde çalıştıktan sonra Ankara’da 1989-1996 yılları arasında Avanos, Kars, Erzurum, Adapazarı Uzun Çarşı koruma planlarını ve Bodrum, Antalya, Fethiye bölgelerinde turizm planlaması çalışmalarını yürüttü.
1996 - 1999 yılları arasında Adapazarı Belediyesi’nde kısmi zamanlı planlama danışmanı olarak çalıştı ve Türkiye’nin ilk deprem odaklı Adapazarı 2030 Makro Formu 1:25000 Ölçekli Kuzey Batı Gelişim Bölgesi (Karaman, Camili, Korucuk, Alandüzü ) Çevre Düzeni Planı’nı hazırladı.
​17 Ağustos 1999 depreminden sonra tam zamanlı olarak Genel Koordinatör olarak görevini sürdürmüş olan Bayhan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde sırası ile İmar İşleri Daire Başkanı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Genel Sekreter Vekilliği görevlerini yürütmüştür. Fikret Bayhan ayrıca Edirne Bölgesi Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 2009 yılından beri Başkanlığını yürütmektedir.​
​2009-2024 yılları arasında Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcısı, 2024 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev almıştır.
10 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Genel Sekreter olarak atanmıştır. İyi derecede İngilizce bilen Fikret Bayhan, evli ve 1 çocuk babasıdır.