Hızlı Erişim;

Haberler   Neredeyim:  Ana Sayfa / - / Zabıta

Zabıta Yönetmeliği Değişti

Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Uygulama Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden, oturan, bulunan veya ilişiği olan her türlü özel ve tüzel kişiler hakkında.  5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu 7/k ve 27 inci maddesi, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 15 inci maddesinin (b) bendi,  5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32 maddesi ve diğer yasaların belediyelere yüklediği görevleri yerine getirmek ve beldede esenlik, huzur, sağlık, düzen ve belde halkının mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarının belirli kurallar içerisinde yerine getirilmesini sağlamak amacı ile hazırlanan ve 13/06/2011 tarih ve 6/270 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilen Zabıta Uygulama Yönetmeliği Sakarya Büyükşehir Belediyesi sitesinde bulunan Kanun ve Yönetmelikler bölümümde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” denildi.

Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız

Yönetmelikte bulunan başlıca maddelerYol, trotuar, meydan, bulvar, iskele vb. gibi umuma mahsus yerleri herhangi bir şekilde işgal etmek. Yaya yollarına araç park etmek. Durak dışında gereksiz bekleme yapmak, nizami yanaşmadan indi binde durakları dışında yolcu almak ve indirmek. Yetkili belediyesinin izni olmadan, herhangi bir şekilde süreli ya da süresiz, tanıtım amaçlı stant vb. kurmak ve bilgi broşürü ve el ilanı dağıtmak. Belediye sınırları içerisinde her türlü seyyar satıcılık yapmak.  Satışa arz edilen tüm gıda maddelerinin altının veya üstünün aynı kalite ve evsafta olarak teşhir edilmesi ve satılması zorunludur. (Ambalajlı paket mamullerde; üzerinde belirtilen gramaj dışında satılan mallar hakkında gerekli işlemler yapılarak ilgili mercilere bildirilir) Her türlü inşai faaliyette trafik akışını engellemeyecek şekilde yapı çevresi ile ilgili gerekli tedbirleri almak (tahta perde veya uygun malzeme ile inşaat etrafını kapamak ve geceleri aydınlatmak) zorundadır.

- Büyükşehir Belediyesi Zabıta Yönetmeliği için tıklayınız

Yılın İlk Karı Eşliğinde Yürüdüler
  Korkut'a Bir Ödül Daha

+ tüm haberler