Hızlı Erişim;

Haberler   Neredeyim:  Ana Sayfa / Haberler / Meclis Kararları

Kentsel Dönüşüm Kararı

Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Olağan Genel Meclisi, Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. İlave 5 madde ile birlikte 40 madde görüşülerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran başkanlığında toplanan meclise; meclis üyeleri, belediye başkanları ile Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı. 35 maddeden oluşan gündeme 5 madde ilave edildi. Mecliste görüşülen 19 madde komisyondan geldiği şekilde kabul edilirken, ilave maddelerle birlikte diğer maddeler komisyona havale edildi. Mecliste kabul edilen 32. ve 33. maddelere göre, ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ için Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümeni’ne yetki verildi. Dörtyol Sanayi ve Erenler’de kentsel dönüşüm uygulaması için TOKİ ile ortak çalışma yapılacak. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Adapazarı için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Aziz Duran, “Kentsel Dönüşüm çalışmalarını başlatıyoruz. Bu proje Adapazarı’nın daha güzel bir görünüme kavuşması için büyük önem arz ediyor. Bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımızla, esnaflarımızla, yetkili kurum ve kuruluşlarla görüş alışverişinde bulunacağız. Bu yetkiyi şahsıma ve belediye encümenine verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız

Mecliste ayrıca AGDAŞ’ın Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan yüzde 2’lik hissesinin satışı ile alakalı Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü. Gündemin 34. maddesinde görüşülen satış yetkisi, oy çokluğu ile mecliste kabul edildi. Sayıştay’ın kararı gereği bu hissenin satılması gerektiğini ifade eden Başkan Aziz Duran, “Sayıştay denetçileri belediyemizde incelemelerde bulunuyor. Bu denetimler sonucunda AGDAŞ’ta bulunan yüzde 2’lik hissemizin satılması konusu gündeme geldi. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak zaten AGDAŞ’ın yüzde 10 hissedarı konumundayız. Fakat bu yüzde 10’luk kısım bedelsiz. Yüzde 2’lik kısım ise bedelli durumunda. Yasal zorunluluktan dolayı yüzde 2’lik hissemizi satacağız” dedi.

Alt kademe belediyelerinden Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilen imar tadilatı ile alakalı maddeler, görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, bir sonraki toplantısını 10 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirecek.

Bu haber 3082 defa incelenmiştir. Eklenme: 12-02-2008 Salı

Neredeyim:  Ana Sayfa / Haberler / Meclis Kararları

geri dön

yukarı çık