Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada maksimum memnuniyet hedefiyle başlattığı şoför eğitimleri sona erdi. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “2400 personele şoförlük eğitimi verildi. Tüm katılımcılara sertifika ve şoför kartları da takdim edilecek. Bundan böyle sertifika ve şoför kartı olmayan kişiler otobüslerde şoförlük yapamayacak. Hedefimiz toplu taşımada maksimum vatandaş memnuniyeti” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma hizmetlerinde vatandaş memnuniyeti maksimum seviyeye çıkarmak adına başlatılan bir çalışma daha sona erdi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu toplu taşımada tercihin ve standartların yükseltilmesi konusunda gerekli talimatları bize vermişti. 2015 yılında yönetmeliği güncelleyerek başlatmış olduğumuz bu doğrultudaki çalışmalar kapsamında yürütülen şoför eğitimleri ise durak başkanlarına verilen liderlik ve yöneticilik eğitimiyle tamamlanmış oldu. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Etkili İletişim Eğitimi
Pistil, “Bu çalışmalar ile özel halk otobüslerimizde şoförlük hizmeti sunan toplam 2400 personele öfke kontrolü, etkili iletişim, trafik mevzuatı, uygulamalı ilk yardım ve ekonomik sürüş teknikleri konularında 4 gün boyunca toplam 12 saat eğitim verildi. Eğitime katılım ve ilgi çok yüksekti. Ayrıca katılımcılar tarafından eğitimlerin çok faydalı geçtiği ifade edildi. Esnaf arkadaşlarımız düzenlenen bu kapsamlı eğitim programı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini de ilettiler. Onların memnuniyeti bizleri de memnun etti” şeklinde konuştu.

Bu Uyarı Hat Sahiplerine
Eğitimler ile şoförlük mesleğini yapabilecek profesyonel insanları da seçmiş olduklarına dikkat çeken Fatih Pistil, “Bu eğitimle Özel Halk Otobüslerimizde şoförlük yapabilecek kişiler de belirlenmiş oldu. Tüm katılımcılara sertifika ve şoför kartı verilecek. Bundan böyle sertifika ve şoför kartı olmayan kişiler otobüslerde şoförlük yapamayacak. Bu konuda denetimlerimiz de olacak ve cezai işlemler uygulanacak. Şunu da ekleyelim: ilk eğitimler ücretsiz olarak belediyemizce verilmiştir. Hat sahibi esnaflarımız şoförlerini değiştirmek istemeleri halinde yeni belirleyecekleri şoförlere kendileri bu eğitimi aldırdıktan sonra sertifikalarıyla birlikte bizden şoför kartlarını talep etmeleri gerekecektir” dedi.