2023 yılına kadar şehrin altyapısına 1,6 milyarlık yatırım yapacaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’mızın 16 ilçesinde tüm vatandaşlarımıza dünya standartlarında içmesuyu ulaştırmak amacıyla aralıksız çalışıyoruz. Erenler’in içmesuyu altyapısını da yeniliyoruz. 25 milyonluk yatırımla ilçemiz için 300 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ediyoruz. İlçemizin içmesuyu kalitesini güvenceye alıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehir genelinde hayata geçirdikleri yeni projeler ile içmesuyu ağının 6 bin 500 kilometreyi bulduğunu açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’mızın 16 ilçesinde tüm vatandaşlarımıza dünya standartlarında içmesuyu ulaştırmak amacıyla aralıksız çalışıyoruz. Bir yandan yeni inşa ettiğimiz içmesuyu arıtma tesislerimizi devreye alırken bir yandan da yeni içmesuyu hatları inşa ediyoruz. Bunlardan biri de Erenler ilçemiz için hayata geçirdiğimiz içmesuyu projesi. 25 milyonluk yatırımla ilçemiz için 300 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Erenler’in tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor” diye konuştu.

Aşama aşama tamamlanıyor
Proje ile bölgede eskiyen hat kaynaklı yaşanan su kesintilerinin tarihe karışacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehir genelinde hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımlarına her geçen gün yenisini ekliyoruz. 2023 yılına kadar Sakarya’mız için 1,6 milyar liralık altyapı yatırımı yapmayı planlıyoruz. Şehrimizin dört bir tarafında dev içmesuyu projelerimiz devam ediyor. Bu kapsamda Erenler’in içmesuyu altyapısını da yeniliyoruz. 25 milyon lira değerindeki yatırım ile ilçemizde akıllı şebeke sistemi kuruyoruz. Çalışmaların devam ettiği 300 kilometrelik yeni hattın 25 kilometrelik kısmı tamamlandı. Ekiplerimiz şuanda dört bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Proje ile ilçemizin içmesuyu kalitesini güvenceye alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suya yakın takip
Dr. Rüstem Keleş, “300 kilometrelik hattın 29 farklı noktasına basınç odaları yerleştirerek Erenler ilçemize yüksek teknoloji akıllı şebeke sistemi kuruyoruz. Şebekedeki kaçakların ve arızaların anında tespiti yapılarak daha hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek. Projemizin en önemli yararı ise proje ile özellikle 1999 depreminde zarar gören ve ilçenin ihtiyacını karşılamayan içmesuyu hatları yenilenerek kayıp kaçak oranı dünya standartlarına indirecek olması. Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz su, anlık olarak izlenerek vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Yatırımımızın tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın musluklarına daha sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu ulaşacak. Şehrimizin en az 100 yıllık içmesuyu geleceğini hayata geçirdiğimiz projelerle önemli garantiler oluşturuyoruz. Şehrimiz için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.