Büyükşehir Basket, Federasyon Kupası grup mücadelelerinin ilk maçında Mamak Belediyesi Ankara DSİ’yi 89 – 78’lik skorla yenerken; grubun ikinci maçında Akhisar Belediyesi’ni 78 – 61’lik skorla mağlup etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Federasyon Kupası grup müsabakalarının ilk maçında Mamak Belediyesi Ankara DSİ ile karşılaştı. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk periyot 18 – 19 Mamak üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyotta oyunun kontrolünü eline alan Büyükşehir Basket, soyunma odasına 10 sayı farkla 46 – 36 önde gitti. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren dev adamlar üçüncü periyodu 72 – 51, maçı da 89 – 78 kazandı. Maçın en değerli oyuncusu 29 sayı, 12 ribaund ve bir blok ile oynayan Büyükşehir’in dev pivotu Charles Jackson oldu.

17 Sayılık Fark
Büyükşehir Basket grubun ikinci maçında ise Akhisar Belediyesi ile karşılaştı. Mücadelenin ilk periyodu karşılıklı basketlerle 20 – 19 Büyükşehir’in üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta oyunun kontrolünü eline geçiren Büyükşehir, soyunma odasına 12 sayı farkla 40 – 28 önde gitti. Büyükşehir Basket maçın ikinci yarısında da üstün bir oyun ortaya koydu. Dev adamlar üçüncü periyodu 54 – 43, maçı da 78 – 61’lik skorla kazandı. Maçın en değerli oyuncusu 13 sayı, 5 ribaund ve 2 asistlik performansı ile tecrübeli pivot Kerem Gönlüm oldu.