Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Çocuk Gelişim Akademisi’ kursiyerleri yılsonu sertifikalarını almaya hak kazandı. Yüce, “İlçe SGM kursiyerleri ile birlikte toplam 83 kursiyerimize sertifikalarını vermenin gururunu yaşıyoruz. Bugünü ayrı bir güzel kılan ise kursiyerlerin yapılan çeşitli materyalleri Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde sığınmacı çocuklarına hediye etmeleridir. Bu anlamlı günü bizlere yaşatan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çocuk Gelişim Akademisi’ kursiyerleri yılsonu sertifikalarını almaya hak kazandı. Kursiyerler yıl boyunca yapmış oldukları materyalleri, Karaman Geçici Eğitim Merkezinde öğrenim gören sığınmacı çocuklarına armağan ederek örnek bir davranış sergilediler. Kent Park’ta gerçekleştirilen programda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, KADEM Sakarya İl Temsilcisi Zehra Toçoğlu, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama ve Karaman Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Ali Çiydem yer aldı.

Aileyi güçlendirmek
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Davut Yüce, “Ailelerin önceliği çocuklarının sağlıklı bir kişilik yapısı oluşturmasını sağlamak olmalıdır. Kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını alabilen bir birey hayatında mutlu ve başarılı olacaktır. Çocuklarımızın iyi birer yetişkin olması bizlerin iyi birer anne ve baba olmasına bağlıdır. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak bizlere düşen aileyi güçlendirmek ve ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirmelerine destek vermektir. Bu amaçla Aile ve Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında Aile danışmanlığı, Aile eğitimleri, Çocuk gelişim kursları gibi ailenin desteklenmesine yönelik birçok konferans ve atölyeler düzenlenmektedir.”

83 kursiyer belge sahibi
“Bugün burada ilçe Sosyal Gelişim Merkezi kursiyerleri ile birlikte toplam 83 kursiyerimize sertifikalarını vermenin gururunu yaşıyoruz. Kurslarımızdan faydalanan ailelerin çocuklarına daha bilinçli yaklaşacağına inanıyoruz. Bugünü bir ayrı güzel kılan olay ise kursiyerlerin kursumuzda yapılan çeşitli materyalleri Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören mülteci çocuklarına hediye etmeleridir. Tüm sertifika almayı hak kazanan ve bu anlamlı günü bizlere yaşatan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, emeği geçen eğitmenlere teşekkür ediyorum.”