Özel Halk Otobüsleri’nde hizmet sunan şoförlere yönelik düzenlenen eğitimlerin son aşamaya geldiğini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Öfke kontrolü, etkili iletişim, trafik mevzuatı, uygulamalı ilk yardım ve ekonomik sürüş teknikleri başlıklarında şehir genelinde 2 bin 400 şoföre eğitim sunduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada vatandaş memnuniyetini önceleyen çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda şoförlere verilen kişisel ve mesleki gelişim seminerlerinde son aşamaya gelindi. Öfke kontrolü, etkili iletişim, trafik mevzuatı, uygulamalı ilk yardım ve ekonomik sürüş teknikleri başlıklarındaki dersler verilerek sürücülerin hizmet standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, şehir genelinde 2 bin 400 şoföre eğitim sunduklarını belirtti.

Sertifikalı Şoför Dönemi
Fatih Pistil; “İlçelerimizde hizmet sunan şoförlere eğitim seminerleri düzenledik. Bu seminerlerin ardından şoförlerimizi değerlendirme sınavına tabii tuttuk. Sınavda başarı sağlayan şoförlerimize sertifika vereceğiz. Eğitim sertifikasını alan sürücüler ilgili yönetmelikte kendilerinden istenen belgeleri de ibraz etmeleri ile birlikte şoför kartı almaya hak kazanacaklar. İnşallah ulaşımda vatandaşlarımızın memnuniyetini üst düzeye çıkaracak uygulamamız büyük takdir toplayacak” ifadelerini kullandı.

Durak Yöneticilerine Eğitim
Pistil, “Bilindiği üzere 2015 yılında Özel Halk Otobüsleri yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile şoför kartı uygulaması zorunlu hale gelmişti. Bu uygulama ile mesleki açıdan ihtiyaç duyulan eğitimleri sürekli alan, deneyim sahibi ve insan ilişkilerinde duyarlı kişilerin toplu taşıma araçlarında istihdam edilmesi sağlanacaktır. Eğitim programlarımız il genelinde faaliyet gösteren Özel Halk Otobüsleri durak yöneticilerini kapsayan liderlik ve etkili yöneticilik eğitimleri ile son bulacaktır. Önümüzdeki dönemde şoför eğitimleri il genelinde hizmet sunan minibüs, dolmuş, taksi ve servis şoförlerini de kapsayacaktır” diye konuştu.