Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 45 milyonluk yatırımla Karasu ve Kocaali için 450 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. 29 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz ilk kaynak töreninin ardından çalışmaların başlayacağı projeyle Karasu ve Kocaali’de yaşayan hemşerilerimizin musluklarından uzun yıllar bol, temiz, sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu akacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir genelinde devam eden altyapı çalışmalarına bir yenisinin daha ekleneceğinin müjdesini verdi. Şehir genelinde 500 milyonluk altyapı yatırımının devam ettiğini belirten Başkan Toçoğlu, “29 Ağustos Pazartesi günü Karasu ve Kocaali İçmesuyu yatırımının ilk kaynağını atacağız. Düzenleyeceğimiz törenle birlikte bu büyük yatırımda çalışmaları başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

450 Kilometrelik Yeni Hat
45 milyonluk proje kapsamında bölgeye 450 kilometrelik içmesuyu hattının inşa edileceğini belirten Başkan Toçoğlu, “Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak yatırımımızın ihalesi tamamlanmıştı. İki ilçemiz için yeni bir içmesuyu ağı oluşturacağız. 450 kilometre hat ve 3 içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Karasu’nun tüm içmesuyu altyapısını yenilerken; Kocaali için de yeni bir ana hat oluşturacağız. Sona yaklaşılan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve proje aşamasındaki Çamdağı Barajı ile de entegre olacak yeni yatırımımız ile şehrimizin kuzeyinde uzun yıllar içmesuyunda sorun yaşanmayacak” diye konuştu.

İlk Kaynak 29 Ağustos’ta
Başkan Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Karasu ve Kocaali ilçelerimizde içmesuyu anlamında önemli çalışmalar yaptık. Bölgedeki yetersizlik sorununu kısa ve orta vadede çözdük. İnşallah bu projemizle ilçelerimizin içmesuyunda hiçbir sorun yaşanmayacak. Uzun yıllar Kocaali ve Karasulu hemşerilerimizin çeşmelerinden bol ve kaliteli içmesuyu akmaya devam edecek. 29 Ağustos Pazartesi günü ilk kaynağını gerçekleştireceğimiz 45 milyonluk projemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.