Şehre su taşıyacak Çelik İsale Hattı’nda yapım çalışmaları tamamlandı. Başkan Toçoğlu; “Kar ve yağmur altında günlerce çalıştık, dağları deldik. Çelik İsale Hattı’nı Esentepe’nin altından geçirdik. Ve sonunda şehrimize su ulaştıracak, deprem ve olası afetlere dayanıklı 16 kilometre çelik hattı inşa ettik. Projemiz için 5 Ekim Pazartesi günü açılış programı düzenliyoruz. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin içmesuyu geleceğini güvence altına alan çelik isale hattı projesinde yapım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin altyapıda hiçbir sorun yaşamaması için göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan ilçelerimize yeni hatlar inşa ederken bir yandan da şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak alternatif yatırımlar planlıyoruz. Biz şehrimizin sorunlarını günübirlik işlerle değil; kalıcı, ayakları yere sağlam projelerle çözmekten yanayız. Hamdolsun bu yönde de, içmesuyu geleceği adına büyük önem taşıyan Çelik İsale Hattımızı tamamladık” dedi.

İsale Kaynaklı Kesintilere Son
Çelik İsale Hattı projesi kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi de veren Toçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Göl Tesislerimizden şehrimize su ulaştıran 3 isale hattı vardı. Bu hatlar gerek yetersizlikleri gerekse güzergâhları sebebiyle zaman zaman kesintilere sebep oluyordu. Esentepe üzerinden geçirilen hatlarda, özellikle yağışlı havalarda patlaklar meydana geliyordu. Şehirde isale hattı kaynaklı su kesintileri yaşanıyordu. Bu sorunun çözümü için Çelik İsale Hattı’nı projelendirdik.  Uzun ve zorlu aşamaların ardından şehrimize ilk çelik isale hattını kazandırdık.”

Hat Esentepe’nin Altından Geçti
“Projemizi diğer 3 isale hattından farklı bir güzergahta hayata geçirdik. Göl Tesisleri ile Hızırilyas Su Yönetim Merkezi arasındaki bölgede büyük bir azimle çalıştık. Kar ve yağmur altında, gece gündüz demedik. Dağları deldik. Şehrin ilk çelik isale hattı için 460 metre tünel kazdık. Çelik İsale Hattı’nı Esentepe’nin altından geçirdik. Ve sonunda şehrimize su ulaştıracak, deprem ve olası afetlere dayanıklı 16 kilometrelik çelik hattı inşa ettik. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun.”

5 Ekim’de Açılıyor
Tamamlanan Çelik İsale Hattı yatırımı için 5 Ekim Pazartesi günü açılış programı düzenleneceğini de ifade eden Toçoğlu, “Projemiz için 5 Ekim Pazartesi günü açılış programı düzenliyoruz. İnşallah yeni yatırımımız sayesinde şehir genelinde isale kaynaklı su kesintisi yaşanmayacak. Hemşerilerimizin çeşmelerine uzun yıllar birinci sınıf, kaliteli ve sağlıklı içmesuyu ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu yönde de yine en önemli yatırımlarımızdan olan Akçay Barajı yapım çalışmamız da sürüyor. Her fırsatta ifade ediyoruz, biz Sakarya’nın geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah hayata geçirdiğimiz ve planladığımız yeni yatırımlarımızla Sakarya geleceğe güvenle bakmayı sürdürecek” dedi.