SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akçay Barajı yapım çalışmaları kapsamında inşa edilen 7 kilometrelik hat ile Sapanca’nın üst bölgelerinde bulunan 11 mahalleye daha birinci sınıf içmesuyu ulaştıracaklarını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sapanca’ya bağlı 11 mahalleye daha Akçay Barajı Projesi ile birinci sınıf içmesuyu ulaştıracaklarını açıkladı. Rüstem Keleş, “Şehrimizin dört bir yanına entegre projelerle birinci sınıf içmesuyu ulaştırıyoruz. Akçay Baraj projemizde de çalışmalar hızla ilerliyor. Proje kapsamında inşa ettiğimiz isale hattı ile Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi’ni birbirine entegre ediyoruz. İki projenin de tamamlanmasıyla Sapanca’nın 11 mahallesine daha birinci sınıf içmesuyu ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

7 kilometrelik bağlantı
Akçay Baraj projesinin çok yönlü olduğunu belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Akçay Baraj projemiz kapsamında daha önce 5 kilometrelik içmesuyu hattı ile 4 ilçede 11 mahalleye daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırmıştık. Şimdi de yine projemiz kapsamında inşası süren yaklaşık 7 kilometrelik içmesuyu hattı ile Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi’ni entegre ediyoruz. Sapanca’ya bağlı Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Dibektaş ve Fevziye Mahallelerimizde inşa ettiğimiz 80 kilometrelik içmesuyu hattı, Akçay Baraj Projesi’ne 7 kilometrelik hat ile bağlanıyor” ifadelerini kullandı.

11 mahalleye birinci sınıf içmesuyu
Rüstem Keleş, “Sapanca’mızın yüksek kesimlerinde yer alan 11 mahallemiz için yaklaşık 8 milyonluk yatırımla inşa ettiğimiz 80 kilometrelik hat tamamlandı. Hızırilyas Su Yönetim Merkezi ve bölge arasında içmesuyu ulaşmasını sağlayacak 7 kilometrelik hatta ise çalışmalar devam ediyor. Sapanca Gölü ve Akçay Barajı’ndan temin edilen su, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’mizde en ileri teknoloji ile arıtıldıktan sonra söz konusu 7 kilometrelik hat ile bölgemize ulaşacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.