Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştıracak içmesuyu projesinde 21 kilometrelik hattın tamamlandığını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştırıyoruz. Projemiz kapsamında Kaynarca’ya 10 milyonluk yatırımla 45 kilometrelik içmesuyu hattı, 6 içme suyu deposu ve 5 terfi merkezi inşa ediyoruz. Sapanca Gölü’nün suyunu Karadeniz kıyılarına ulaştırıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştıracak içmesuyu projesinde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş, “Kaynarca, Büyükşehir hizmet alanına dâhil olmadan ilçeye isale hattı inşa ederek, Gölümüzün birinci sınıf içme suyunu Kaynarcalı hemşerilerimizin musluklarına ulaştırdık. Şimdi de Kaynarcamıza bağlı 41 mahalleye daha gölümüzün suyunu ulaştıracak bir projeyi hayata geçirdik. Projemiz kapsamında Kaynarca’ya 10 milyonluk yatırımla 45 kilometrelik içmesuyu hattı, 6 içme suyu deposu ve 5 terfi merkezi inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm Mahallelere Temiz İçmesuyu
Proje ile Kaynarca’da köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim alanlarına Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştıracaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hemşerilerimizin içmesuyu geleceğini güvence altına almak için 16 ilçemizin tamamındaki yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz.Şimdide Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştırıyoruz.Kaynarca Muhtelif Yerler İçmesuyu İnşaatı Projesi kapsamında 45 kilometrelik isale hattı ve 3,5 kilometrelik şebeke hattı inşa ediyoruz. Şuanda 21 kilometrelik hatta işlem tamam. Ayrıca 6 içmesuyu deposu ve 5 terfi merkezinin de inşası devam ediyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz birinci sınıf içmesuyunu ulaştırmış olacağız” dedi.

10 Milyonluk Yatırım
Şehrimizin tüm mahallelerini birinci sınıf içmesuyu ile buluşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Daha önce Sapanca Gölü’nden alınan suyu Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca’ya ulaştırmıştık. Şimdi ise 10 Milyon liralık proje ile Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye ulaştırıyoruz. İnşallah projemiz tamamlandığında köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim alanlarına Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz ve en ileri teknolojiye sahip tesislerde arıtılan, birinci sınıf, kaliteli ve sağlıklı içmesuyu ulaşacak. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı nihayete erdirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Suya Su Gibi Para Harcıyoruz
Tüm ilçelerimizi sağlam ve modern altyapı ile buluşturuyoruz. Şehrimizin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına en ileri teknolojiye sahip modern içme suyu tesisleri inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz. Projemiz bir çok proje ile entegre olacak. Bir taraftan Sapanca Gölü’nün suyu bu bölgeye ulaşacak; bir taraftan da Pamukova Eskiyayla’da inşa çalışmaları devam eden Akçay Barajı’ndan temin edeceğimiz su bu bölgeye ulaşacak. Kuzeyde devam eden Çamdağı Barajı Projesi’nden alacağımız su da bu bölgeye ulaşacak. Çok kaynaktan beslenen entegre ve 24 saat kontrol edilebilir bir sistem kuruyoruz. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi; İnsani tüketimi önceleyerek, suya su gibi para harcıyoruz” dedi.