Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İlk Yardım Hayat Kurtarır Projesi’nin kapanış töreninde konuşan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, “Hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik olan temel ilk yardım eğitimi kurslarını geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen İlk Yardım Hayat Kurtarır Projesi’nin katılım belgesi töreni gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Emine Çelik, Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ayhan Ak, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar
İlk Yardım Hayat Kurtarır Projesi’nde yer alan kursiyerler adına söz alan Orhan Çetin, “İlk yardım kursları için öncelikle kendi adıma daha sonra da kursiyer arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Eğitimlere katıldıktan sonra anladık ki yaptığımız pek çok şey aslında yanlışmış. Bizlere bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlıklı Bir Toplum İçin
Aydın Sarı ise, “Sağlıklı bir toplum inşa etmek istiyorsak toplumu oluşturan bireylere nasıl sağlıklı olunacağı hakkında bilgiler vermeliyiz. Bu bilgileri gerçek hayatta kullanmalarını sağlamalıyız. Herkes İçin Sağlık Projesi kapsamında yıl boyunca alanında uzman hekimler tarafından konferanslar vermeye devam ettik. Bugüne kadar 2 bin 500 kişiye eğitim sunduk. Hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik olan temel ilk yardım eğitimi kurslarını geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğiz. Özellikle ülkemizde trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani kazalar sıklıkla meydana geldiğinden ilk yardım eğitimi her geçen gün daha çok önem kazanıyor” ifadelerini kullandı. Programın devamında kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.