Çelik İsale Hattı için açılan tünelin son metresinde kazı çalışmalarına katılan Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun 460 metre uzunluğundaki tünelimizi tamamladık. İnşallah kalan 2 bin metrelik hat döşeme çalışmalarını da hemen başlatıp, Çelik İsale’yi yılsonuna kadar devreye alacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Esentepe Kampüsü civarında devam eden 4. Çelik İsale Hattı tünel çalışmalarının son metresinde kazı çalışmalarına katıldı. Yerin 50 metre altına inen Başkan Toçoğlu, “Çelik Hattımızı, diğer 3 isale hattında farklı bir güzergahta projelendirmiş ve bu proje kapsamında 460 metrelik tünelin kazı çalışmalarını başlatmıştık. Hamdolsun kazı çalışmalarımızda sona geldik. Çelik İsale Hattı’nın geçeceği 460 metrelik tünelimizi tamamladık. Tüm mesai arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yılsonunda devrede
11 kilometrelik Çelik Hattın yaklaşık 9 kilometresinin döşendiğini de belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Tünel inşaatımızın tamamlanması ile hattımızın kalan 2 bin metrelik kısmında da hemen çalışmalarımızı başlatacağız. Şehrin 4. İsale Hattı’nın yılsonuna kadar devreye almayı planlıyoruz. İnşallah bu hattın devreye alınması ile şehrimiz entegre bir altyapı sistemine kavuşmuş olacak. Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyu bu çelik hat ile arıtma tesislerimize isale edilecek ve vatandaşlarımızın çeşmelerine kesintisin bir şekilde ulaşacak” ifadelerini kullandı.