Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Paşayeva ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Azerbaycan bizim ezelden ebede kadar kardeşimizdir. Bölgemizde gelişen bir Azerbaycan’dan bahsediyoruz. Azerbaycan gönül coğrafyamızda çok önemli bir konumda. Dünya’nın çeşitli bölgelerinden Sakaryamıza gelen öğrencilerimiz arasında çok sayıda Azeri kardeşimiz de var. Kardeşlerimizin kendilerini evlerinde hissetmeleri için azami çaba gösteriyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Daha önce de bulunduğu Sakarya’nın çok özel bir şehir olduğunu belirten Milletvekili Paşayeva, “Azerbaycan ve Türkiye arasında çok sayıda şehir, kardeş belediye oldular. Bölgesel işbirliğinin önemini çok iyi biliyoruz. Türkiye gönül birliği içerisinde olduğumuz bir ülkedir. Biz kardeş toplumların birbirleri ile daha çok kaynaşmasından yanayız. Azerbaycan ve Türkiye kardeştir. Azerbaycanlı birçok üniversite öğrencisi Sakarya Üniversitesi’nde eğitim görüyor. Öğrencilerimize vermiş olduğu destekler için değerli Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gelişen bir Azerbaycan
Şehirler ve bölgeler arası işbirliğini her zaman önemsediklerinin altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, “Azerbaycan bizim ezelden ebede kardeşimizdir. Bölgemizde gelişen bir Azerbaycan’dan bahsediyoruz. Azerbaycan gönül coğrafyamızda çok önemli bir konumda. Dünya’nın çeşitli bölgelerinden Sakaryamıza gelen öğrencilerimiz arasında çok sayıda Azeri kardeşimiz de var. Kardeşlerimizin kendilerini evlerinde hissetmeleri için azami çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.