Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası’nda mücadele eden Büyükşehir Belediyespor Ümit Genç Takımı şampiyon olurken, büyük bayan takımı ise; finalde Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne yenilerek şampiyonayı 2. tamamladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı, Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası’nda boy gösterdi. Düzce’de gerçekleştirilen turnuvaya 40 ilden 220 kulüp ve yaklaşık bin 300 sporcu katıldı. Şampiyonada Büyükşehir Belediyespor Ümit Genç Takımı, finalde Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü yenerek şampiyon oldu. Ayrıca büyük bayan takımı ise; finalde Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne yenilerek şampiyonayı 2. tamamladı. Hem Ümit Genç Takımı hem de Büyük Bayan Takımı 4 – 5 Haziran tarihlerinde Kocaeli’de gerçekleştirilecek Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Şehrimizin İsmini Kürsüye Taşıdık
Şampiyona’nın ardından değerlendirmelerini paylaşan Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, “Düzce’de gerçekleştirilen Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası’nda güzel sonuçlarla dönüyoruz. Bu kadar geniş katılımın olduğu bir turnuvada şehrimizin ismini kürsüye taşımayı başardık. Takımlarımız Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda da şehrimizi temsil edecekler. Öncelikle tüm teknik ekip ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. İnşallah Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda da başarılı sonuçlar kazanırız” ifadelerini kullandı.