“Öğretici ve faydalı ödüller başarıyı arttırır”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde görevli Psikolog Miray Şahin, karne heyecanı yaşayacak öğrencilerin ailelerine özel açıklamalarda bulundu. Miray Şahin, velilerin ve öğrencilerin bir eğitim dönemini daha yarıladığını ve yeni başlayacak eğitim dönemi içinse hazırlıklar yapılması gerektiğini belirtti. Şahin, öğrencilere ve velilere iyi tatiller diledi.

Sorumluluk bilinci
Şahin, “Öğrenciler ara tatilde okula gitmeyecek olmanın verdiği rahatlıkla bazı sorumluluklarını aksatabilir. Günlük davranışlarının sekteye uğraması sebebiyle ortaya çıkan bu sorumluluk aksatma durumunun önüne geçebilmek için çocuklarınıza küçük görevler vermelisiniz. Bu yöntem miniklerin özgüven duygusunu tazeleyecek aynı zamanda kişisel yeteneklerini de gelişmesine katkı sağlayacak. Burada dikkat etmemiz gereken nokta sorumluluk duygusu yaşa göre farklılıklar göstermektedir. Çocuklarınıza sorumluluk verirken yaş durumundan kaynaklanan bilişsel ve fiziksel yeteneklerine önem göstermelisiniz” dedi.

Ödül içeriğine dikkat
“Yarıyıl tatili ve dönem sonu karnesi veliler tarafından bir ödül aracı olarak kullanılmaktadır. Çocukların ders başarısına göre de çeşitli ödüllere tabi tutulmaktadır. Çocuklarımıza başarı sonucu verdiğimiz ödüllerimizin içeriğine çok dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü çocuğumuza ödül olarak verdiğimiz şeyin onun gözünde daha da değerlenmesini sağlamaktayız. Bu yüzden ödüllerimizi seçerken çocuklarımız için öğretici ve faydalı yönleri olan şeyleri tercih etmeliyiz. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyoruz.”