Karasu ve Kocaali bölgesine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin inşasında önemli aşamalar kaydedildiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “5,2 Milyon liralık proje ile Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. 440 metreküplük içmesuyu depomuzun inşası tamamlandı. İnşallah en ileri teknolojiye sahip olacak arıtma tesisi ile bölgede yaşayan hemşerilerimizin musluklarına temiz, kaliteli ve bol içmesuyu ulaşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet verecek olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde inşa çalışmalarında önemli bir yok kat ettiklerini belirtti. Rüstem Keleş, “3 bin 200 metrekare alan üzerinde yapımına başladığımız Şerbetpınarı İçmesuyu Artıma Tesisi’mizin tamamlanmasıyla, en ileri teknolojiyle vatandaşlarımıza sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştıracağız. Çalışmaların devam ettiği tesiste 440 metreküplük içmesuyu deposunun inşası tamamlandı. İnşallah en yakın zamanda tesisimizi tamamlayarak hizmete alacağız” şeklinde konuştu.

İçmesuyuna 5,2 Milyonluk Güvence
Tesisin devreye alınmasıyla bölgede içmesuyu adına herhangi bir sorunun yaşanmayacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin her noktasında vatandaşlarımıza temiz ve bol su ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Yaklaşık 5,2 Milyon liralık proje ile Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar bu projeyle tarihe karışacak. İnşallah projemizin tamamlanması ile Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içmesuyu geleceğini güvence altına almış olacağız” ifadelerini kullandı.

440 Metreküplük Depoda İşlem Tamam
Tesiste devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Rüstem Keleş, “Bölgenin yüksek bir kesiminde inşası devam eden içmesuyu arıtma tesisimizde büyük aşamalar kaydettik. 440 metreküplük içmesuyu depomuzun inşası tamamlandı. 3 bin 200 metrekare alan üzerinde tesisimiz büyük bir hızla yükseliyor. Filtre tankları ve mekanik aksamın montajının tamamlanmasıyla da yakın zamanda çalışmalarımızı nihayete erdireceğiz. İnşallah en ileri teknolojiye sahip olacak arıtma tesisi ile bölgede yaşayan hemşerilerimizin musluklarına temiz, kaliteli ve bol içmesuyu ulaşacak” dedi.Entegre

Bir İçmesuyu Ağı
Oluşturacakları entegre sistem ile uzun yıllar içmesuyunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirten Keleş, “Şehrin kuzeyinde Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek entegre bir içmesuyu ağı oluşturuyoruz. Bölgede yapımını planladığımız Çamdağı Baraj Projesi ile yakında nihayete erdireceğimiz Şerbetpınarı Arıtma Tesisi birbiri ile entegre olacak.  Kısa zamanda çalışmalarına başlanacak olan 424 kilometrelik içmesuyu hattının da dahil olmasıyla bölgede içmesuyunda uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak. İnşallah su yönetiminde örnek bir yaklaşımı Karasu ve Kocaali ilçelerimiz için gerçekleştirmiş olacağız. Projelerimiz Karasu ve Kocaali’mize hayırlı olsun” dedi.