Büyükşehir Akademi Futbol Sosyolojisi Seminerlerinin ilkinde öğrenciler ile buluşan Spor Yazarı Erdal Hoş, “Futbolcu oyunu ticari bir çıkar olarak görüyor. Günümüzde oyuna gücü veren seyircidir. Bugün biz burada futbol üzerine konuşuyorsak sebebi oynayanlar değil, biz seyredenlerdir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından birbirinden zengin ders başlıklarını ilgilileri ile buluşturan Büyükşehir Akademi’de Futbol Sosyolojisi Seminerlerinin ilki gerçekleştirildi. Yazılı mülakat sonucu derslere kabul alan akademi öğrencilerinin katılımları ile Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleşen eğitimde Spor Yazarı Erdal Hoş, futbolun tarihsel değişim ve gelişimine ilişkin dikkat çeken bilgileri paylaştı.

Birçok medeniyette bağımsız oynanmış
16 hafta sürecek Futbol Sosyolojisi Seminerlerinde iç saha kadar dış sahanın da gündeme geleceğini belirten Hoş, “Futbola dair yeni bir şeyler söylemek için Türkiye çok müsait bir yer. Bu alanda, Türkiye’de yapılan pek bir çalışma yok. Bu alana böyle güzel bir katkı sunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Mesela bir düşünür bu oyunun kutsalla ilgili olduğunu söylemiştir. M.Ö 50 yılında futbol için Çin’de şiir yazıldığı yönünde yorumlar var. Aslına bakarsanız birçok medeniyette birbirinden bağımsız oynanmış bir oyundur futbol” diye konuştu.

Futbola güç veren seyircidir
Erdal Hoş derste ayrıca, “Modernliğin bir yan etkisi de oyuna oldu. Bunu da yine bir düşünür söylemektedir. Modernlik arttıkça oyun basitleştirilmiştir. Futbolcu oyunu ticari bir çıkar olarak görmektedir. Günümüzde oyuna gücü veren seyircidir. Bugün biz burada futbol üzerine konuşuyorsak sebebi oynayanlar değil, biz seyredenlerdir. Oyun oynamak, oynayanların dışında izleyen ve takip edenler için farklı bir temsiliyet taşımaktadır” ifadelerini kullandı.