Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Şoför kartlarının dağıtılmasıyla birlikte şoförlük yapma tecrübesi olmayan, pisikoteknik raporu bulunmayan ve şoför kartına sahip olmayan kişilerin araçları kullanmasının önüne geçeceğiz. Bu meslek; şoförlük işinin zorluklarına alışkın, sabırlı, güleryüzlü, tecrübeli, yetkin kişilerin kontrolünde olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplu taşımada vatandaş memnuniyetini önceleyen çalışmalarına devam ediyor. Toplu taşımanın tercih edilebilir hale getirilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, hedeflerinin toplu taşımada maksimum vatandaş memnuniyeti olduğunu aktardı.

Entegrasyon Sağlanıyor
Pistil’in konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; “Toplu taşımanın daha fazla tercih edilir hale getirilmesi için bir dizi çalışma başlattık. Daha güvenli, konforlu, ekonomik, teknolojik sistemlerle etkin ve düzenli denetlenen, anında ve geçmişe dönük şikâyetlerin değerlendirilebildiği, entegre bir toplu taşıma sistemi kurmak amacıyla geçen yıl Özel Halk Otobüsü Yönetmeliğimizi güncelledik. Yönetmelik kapsamında toplu taşıma araçlarının; engelliye uygunluk, kamera, validatör (doğrulayıcı), hat göstergesi, mor renk, araç takip sistemi gibi gerekliliklerinin sağlanması ve sisteme entegrasyonu hızlı bir şekilde sürüyor.”

2 Bin 100 Şoföre Eğitim
“Yine yönetmelik kapsamda araç kartı uygulaması başlatılacak olup, bu çerçevede araçları kullanan şoförlere öfke kontrolü, mevzuat, ilk yardım, güvenli sürüş teknikleri konularında eğitimler veriyoruz. Bugüne kadar toplam 2 bin 100 şoföre eğitim verdik. Son olarak Hendek ilçemizde devam eden eğitim programının tamamlanmasıyla kartlar dağıtılarak uygulamaya başlanacak. Toplu taşıma araçlarında şoförlük yapma tecrübesi olmayan, pisikoteknik raporu bulunmayan ve şoför kartına sahip olmayan kişilerin araçları kullanmasının önüne geçilmiş olacak. Böylece toplu taşıma araçları, şoförlük işinin zorluklarına alışkın, sabırlı, güleryüzlü, tecrübeli, yetkin kişilerin kontrolünde olacak.”