Büyükşehir Belediyesi SAMEK Kursları’nda 2014 - 2015 Öğretim Dönemi için kayıtlar, 15 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yeni öğretim dönemi için 10 yeni branş açtık. İnşallah bu yıl 16 merkezimizde, 60 branşla hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK’te yeni öğretim dönemi başlıyor. 2014 - 2015 dönemi kayıtlarının 15 Eylül Pazartesi günü başlayacağını duyuran Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk; güzel sanatlar, geleneksel sanatlar, el sanatları, müzik eğitimleri, dil eğitimleri, sosyal ve kültürel eğitimleri, büro yönetimi ve sekreterlik eğitimi ile bilgisayar eğitimleri dalında 60 branşta öğretim verileceğini ifade etti.

Öğretim dönemi hayırlı olsun
Aktürk, “Yeni dönem kayıtlarımız 15 - 26 Eylül tarihlerinde belediyemiz internet sayfası www.sakarya.bel.tr üzerinden gerçekleştirilecek. Kayıtların ardından bu yıl hizmet vereceğimiz 16 merkezimiz, 1 Ekim Çarşamba günü kapılarını kursiyerlerimize açacak. Yeni öğretim döneminin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hemşerilerimizin yeteneklerini keşfettiği, hazırladıkları ürünleri satma imkanı bulduğu, adeta şehir üniversitesi görevi üstlenen SAMEK’lerde inşallah bu yıl da binlerce kursiyerimizi en iyi şekilde misafir edeceğiz” diye konuştu.

10 yeni branş
SAMEK branş sayısının 60’a çıkartıldığını da açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Hemşerilerimizin kurslarımıza olan talebini karşılamak için her dönemde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. SAMEK bünyesinde, bu öğretim döneminde 10 yeni branş daha açtık. Dil eğitimlerimize Arnavutça, müzik eğitimlerimize ud kursunu ekledik. Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Bilgisayar Eğitimleri ve El Sanatları alanında da programımıza yeni branşları dahil ettik. İnşallah bu yıl 16 merkezimizde, 60 branşla hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kayıtlar 15 - 26 Eylül
SAMEK 2014-2015 Öğretim Yılı kayıtları, 15 - 26 Eylül tarihlerinde, www.sakarya.bel.tr adresinden yapılacak. Kayıt başvurusu yapmış olanlar, yine 15-26 Eylül tarihlerinde, mesai saatleri içerisinde, nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopilerini başvuru yaptırdıkları kurs merkezine teslim ederek kesin kayıtlarını yaptıracak. İnternetten yedek kayıt yaptıranlar ise; 29 Eylül Pazartesi ve 30 Eylül salı günü, nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopileri ile kurs merkezlerine gelerek, boş kalan kontenjanlara kayıt yaptırabilecek. Kurslar, 1 Ekim Çarşamba gününden itibaren başlayacak. Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 40 54 (3114 / 3434) no’lu telefonu arayabilir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları bünyesinde açılacak 60 branş ise şunlardır:
Güzel Sanatlar:
Resim,  Karakalem,  Karikatür, Fotoğraf, Kaligrafi, Vitray, Filografi, Perspektif
Geleneksel Sanatlar: Hat, Ebru, Tezhip, Çini ve Seramik, Minyatür
El Sanatları: Ahşap Boyama, Temel Giyim, Hazır Giyim, El Nakışı, Makine Nakışı, Kurdele Nakışı, Antep Nakışı, Mefruşat, Takı Tasarımı, Kırkyama, Ev Aksesuarları, Modelistlik, Stilistlik, Alüminyum Rölyef, Kumaş Boyama, Cam Boyama, Keçe İşi, Dekoratif Sabun Yapımı Kursu, İğne Oyası, Kâğıt Telkari, Ahşap Rölyef
Müzik Eğitimleri: Bağlama, Gitar, Ney, Keman, Ud
Dil Eğitimleri: İngilizce, Arapça, Osmanlı Türkçesi, Almanca, Rusça, Farsça, Abazaca, Adigece, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Gürcüce, Boşnakça, Arnavutça
Sosyal ve Kültürel Eğitimler: Güzel Konuşma ve Diksiyon
Bilgisayar Eğitimleri: Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı
Büro Yönetimi ve Sekreterlik: Hızlı Klavye Kullanımı, Yönetici Asistanlığı, Adli Takip Elemanı.