SASKİ tarafından Pamukova Eskiyayla havzasında yapımı devam eden Akçay Barajı’nı ziyaret eden SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri projeyle ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Pamukova Eskiyayla havzasında yapımı devam eden 100 milyonluk Akçay Baraj Projesi ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak Sapanca Gölü’ne alternatif oluşturacak Akçay Barajı Projesi, Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Akçay Barajı ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan öğrenciler, barajın hem içmesuyu anlamında Sapanca Gölü’ne alternatif oluşturması hem de enerji üretecek olması açısından Türkiye ve Sakarya için büyük bir yatırım olduğunu söylediler.

Çok Yönlü Bir Proje
Akçay Barajı’nın Sakarya’yı birçok açıdan öne geçirecek bir yatırım olduğunu dile getiren Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yavuz Furkan Şahin, “Akçay Barajı, hem içmesuyu sağlayacak olması hemde enerji üretecek olması açısından şehir için çok avantajlı bir proje. Çok yönlü bir proje olduğu için önemli bir yatırım. SASKİ bu yatırımla Sakarya halkına çok büyük eser kazandırmış olacak” ifadelerini kullanırken; İsmet Deniz ise, “Yapımı süren Akçay Barajı’nın birçok açıdan Sakarya’nın kalkınmasına ve gelişmesine ön ayak olacağını düşünüyorum. Burada çok hummalı bir çalışma sürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde faaliyete geçecektir. Sakarya için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’de İlk
Sapanca Gölü’ne alternatif sağlayacak olan projenin Sakarya için önemli olduğunu belirten Mühendislik Teknolojileri Topluluğu öğrencileri, “Uzun zamandır Akçay Barajı’nda devam eden çalışmaları yerinde görmek istiyorduk. Bugün buradayız. Gerçekten projeyi beğendik. Proje mühendislik açısından oldukça yenilikçi. Baraj ile Sapanca Gölü’ne alternatif sağlanırken aynı zamanda buradan enerji üretilecek olması projeyi Türkiye’de ilk kılıyor. Bu proje bizim açımızdan Sakarya’nın en önemli projelerinden projelerinden biri. Sakarya’yı tüm Türkiye’de alternatif içmesuyu kaynakları oluşturma ve enerji üretme konusunda öne geçirecek bir proje” diye konuştular.