Büyükşehir Belediyesi’nin liseli gençlere dönük gerçekleştirdiği Genç Atölye’de eğitimlerin 4. haftası geride kaldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Liseli gençlerin yaz tatillerini daha verimli hale getirmek hedefiyle düzenlenen eğitim çalışmasında 4. hafta eğitimleri de geride kaldı. Birçok branşa yayılan eğitim faaliyetlerine katılan öğrenciler yeni bilgiler öğrenmenin ayrıcalığını yaşadı.

Gezerek Öğreniyorlar
Genç Edebiyat grubu öğrencileri atölyenin 4. haftasında Şair Zeynep Arkan’la 2. Yeni Şiirine dair, 5. haftasında da Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu ile Şiirin inceliklerine dair konuştu. Genç Tarih Atölyesi öğrencileri ise tarihi güzelliklerle dolu olan Eskişehir’e bir gezi düzenledi. Camii, Külliye ve Medreseleri ziyaret eden gençler, Doç Dr. Haşim Şahin’den bilgiler aldı.

Atölye Eğitimleri
Genç Gezgin Grubu öğrencileri 4. haftalarını Söğütlü – Akgöl programı ile geride bıraktı. Kritik ve Analitik Düşünce Atölyesi ise bu hafta kendini ifade edebilme becerileri üzerinde gerçekleştirdi. Gençlik ve Gelecek Atölyesi’nde Selim Gündüzalp, insan hayatının önemine dair işlenen derste tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Geleneksel Sanatlar Atölyesi’de seramik, şekillendirme ve hat dersleriyle 4. haftayı geride bıraktı.