Büyükşehir Faik Baysal Kütüphanesi, okullardan gelen öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Son olarak Bahçelievler Gazi İlkokulu öğrencileri kütüphaneyi ziyaret etti. Öğrencilerin hediye ettiği teşekkür çiçeği görenlerin beğenisini kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesinde kitap şenliği okul ziyaretleriyle devam ediyor. Son olarak Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri Faik Baysal Kütüphanesine ziyarette bulundu. Öğretmenleriyle kütüphaneye gelen öğrencilere, kütüphanelerde uyulması gereken kurallar, üyelik ve ödünç kitap alma işlemleri, kitap okuma bilinci, kütüphanelerden yararlanmanın faydaları hakkında bilgiler verildi. Ziyaret nedeniyle öğrencilere Faik Baysal Kütüphanesi tarafından kitap hediye edildi. Öğrenciler hediye kitapları inceleyip, kütüphane yetkililerine çeşitli sorular yöneltti. Kitaplar ve kütüphanecilikle ilgili öğrencilerin sorularını yanıtlayan kütüphane yetkilileri, ziyaret programlarıyla ilgili öğrencilere bilgi vermeyi ihmal etmedi. Öğrencilerin teşekkür çiçeği görenlerin beğenisini kazandı.

3 binden fazla kitap dağıtımı
Faik Baysal Kütüphanesi Sorumlusu Çetin Şahin, “Kütüphanemize yılın her döneminde okullardan ziyaretler yapılıyor. Biz bu ziyaretlerin sadece Kütüphaneler Haftası ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Yılın her döneminde, her ayında öğrencileri kütüphanemizde görmek istiyoruz. Bu kapsamda kütüphanemize ilgi her geçen gün artıyor. Son olarak Akyazı Nahit Menteşe Ortaokulu ve Serdivan Yazlık Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin ardından Bahçelievler Gazi İlkokulu 2. sınıf öğrencileri kütüphanemizi ziyaret etti. Öğrencilere yaş gruplarına göre çeşitli kitaplar hediye ediyoruz. Kitap sevgisi kazandırmak, öğrencilerde okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Son dönemde okul öncesi de dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimize 3 binden fazla kitap dağıtımı yaptık” diye belirtti.