Arifiye’ye kazandırılacak yeni köprü çalışması için 7 Haziran Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “Ulaşım başlığında çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni bulvarlar ve bağlantı yolları ile alternatifleri arttırıyoruz. İnşa ettiğimiz yeni köprülerle de geçişleri daha güvenli hale getiriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye’de yeni bir köprü çalışması için ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Arifiye’de Karaaptiler ve Türkçaybaşı mahallelerini birbirine bağlayacak yeni bir köprü için ihaleye çıkıyoruz. Sakarya Nehri üzerinde inşa edeceğimiz yeni köprü ile geçişler daha güvenli ve hızlı bir şekilde olacak. Hayırlı olsun” dedi.

65 metre uzunluk
Başkan Toçoğlu, “Şehrin muhtelif bölgelerinde yeni köprüler inşa ederek vatandaşlarımızın geçişlerini güvenli hale getiriyoruz. Kısa süre önce Karasu’da Adatepe, Akyazı’da Yongalık ve Taşburun köprülerini hizmete almıştık. Şimdi de Arifiye’de benzer bir çalışmayı bölgeye kazandıracağız. 65 metre uzunluk ve 17 metre genişliğe sahip olacak köprümüz için 7 Haziran Çarşamba günü ihaleye çıkacağız. Yer tesliminin hemen ardından çalışmalarımız başlayacak” diye konuştu.

Yeni köprülerle güvenli ulaşım
“Bilindiği üzere ulaşım başlığında çok önemli çalışmaları hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Alternatifleri arttırmak en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Yeni bulvarlar, bağlantı yolları, kavşak düzenlemeleri, bisiklet yolları, kentsel tasarım ve cadde yenilemeleri, 16 ilçe grup yollarında kesintisiz devam eden asfalt çalışmaları ulaşıma gösterdiğimiz hassasiyetin özetidir. Köprü yapım çalışmalarıyla da ulaşıma hem alternatif getiriyoruz hem de geçişleri güvence altına almış oluyoruz. İnşallah şehrimizin muhtelif bölgelerinde yeni köprü çalışmalarımızı da hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.