Maltepe Sosyal Tesislerini halkın kullanımına sunacak proje 28 Temmuz Perşembe günü ihaleye çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi 35 dönümlük bu alana içerisinde tüm sosyal donatı alanlarının yer alacağı yepyeni bir yaşam merkezi inşa edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun şehre müjdesini verdiği bir proje daha yapım ihalesine çıkıyor. Adapazarı Maltepe Sosyal Tesislerini halkın kullanımına sunacak olan yeni yatırımın 28 Temmuz Perşembe günü ihalesi yapılacak. Daha önce Başkan Toçoğlu tarafından proje kamuoyunun beğenisine sunulmuş, kısa süre içerisinde ihale tarihinin netleşeceği ifade edilmişti. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ihalenin hemen ardından projede ilk kazmanın kısa bir süre içerisinde vurulacağı ilan edildi.

Zengin Sosyal Donatı Alanları
35 dönümlük alana kazandırılacak yeni yaşam alanı, içerisinde birbirinden zengin sosyal donatı alanlarını da barındıracak. Projede sosyal tesis binası yer alıyor. Bu binada derslikler, idari odalar, kafeterya, teknik odalar, mescid ve diğer alanlar halkın kullanımına sunulacak. Ayrıca yaşam alanının diğer bölgelerinde toplanma ve oturma alanları, otopark alanları, çocuk oyun alanları, giriş takı, sirkülasyon yolları ve açık, geniş yeşil alanların yer alacak. Büyükşehir Belediyesi projede yer alan 37 yıllık kulede de gerekli tamir ve tadilatın yapılacağını daha önce kamuoyuna açıklamıştı. 28 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek yapım ihalesi, saat 10.30’da, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ihale salonunda yapılacak.