Karasu ve Kocaali ilçelerinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak 45 milyonluk projede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İki ilçede beş noktada çalışmalarımız devam ediyor. Bir metre çapında, 12 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığındaki dev çelik isale borularımızın montajı yapılıyor. Hattın 33 kilometrelik kısmı tamamlandı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan 450 kilometrelik yeni içmesuyu hattında devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş, “Karasu ve Kocaali ilçelerimize 45 milyonluk yatırım yaparak bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. İki ilçede beş noktada çalışmalarımız devam ediyor. Dev çelik isale hattımızın montajına başladık. Hattın 33 kilometrelik kısmı tamamlandı” şeklinde konuştu.

Dev Borular Montajlanıyor
Projede hat döşeme işlemlerinin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Karasu Kuyumculu mevkiinde ana hat montaj çalışmalarımız devam ediyor. Bir metre çapında, 12 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığındaki dev çelik isale borularımızın montajı yapılıyor. Bunun dışında Yeni Mahalle, Aziziye, Kuzuluk ve İncilli Mahalleleri olmak üzere dört ayrı noktada daha içmesuyu hat çalışmalarımız devam ediyor. 450 kilometrelik içmesuyu hattının 33 kilometresi şuanda tamamlandı. 3 içmesuyu deposunda da çalışmalar sürüyor. 45 milyonluk proje ile inşallah Karasu ve Kocaali’nin içmesuyunda uzun yıllar sorun yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

Kuzeye 100 Yıllık Garanti
Kuzey bölgesinde entegre bir içmesuyu ağı kurduklarını da ifade eden Rüstem Keleş, “Karasu ve Kocaali ilçelerimizde özellikle yaz aylarında yetersizlik sorunu yaşanıyordu. Bunu daha önce kısa ve orta vadede çözmüştük. Şimdi ise 100 yıllık bir gelecek öngörüsüyle bölge için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. 450 kilometrelik içmesuyu hattımıza başladık. Yine bölgede inşa ettiğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni kısa süre içerisinde hizmete alacağız. Şuan proje aşamasında olan Çamdağı Proje’mizi de hayata geçirerek bölgede entegre bir içmesuyu ağı oluşturacağız. İnşallah tüm bu yatırımlarımızın tamamlanmasıyla kuzey bölgemizin 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız” dedi.