Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi farklı alanlarda okuma yapma ayrıcalığı sunan yaklaşık 20 bin eser ile kitapseverleri misafir etmeye devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Faik Baysal Kütüphanesi 20 bine yaklaşan eser sayısı ile kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Kent Park içerisinde hizmet sunan kütüphanenin yeni kültür sanat buluşmalarına ev sahipliği yaptığını aktaran Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan, yeni merkezde farklı disiplinlerde okumalar yapabilme ayrıcalığı sunduklarını, bu şekilde üye sayılarının 10 bine yaklaştığını açıkladı.

Eser Sayısı Artıyor
Turan, “Kütüphanemizde roman ağırlıklı olmak üzere tarih, felsefe, sanat, psikoloji ve çocuk kitapları türünde kitaplarımız bulunmakta. Eser sayımız her geçen gün daha da artıyor. Özellikle yoğun ilgi gören çevre ve doğa türündeki kitap sayımızı genişletiyoruz. Ortaokul ve lise öğrencilerinin yanında üniversite öğrencilerimiz de kütüphanemizden yararlanıyor” diye konuştu.

Üniversitelilere Kolaylık
Adem Turan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Kitapseverler kütüphanede yer alan eserleri 15 gün ödünç alabilmekte. Bu sürecin sonunda üyelerimize telefon üzerinden mesaj gönderilerek hatırlatma yapıyoruz. Sabah 8.00 akşam 19.00 saatleri arasında hizmet sunan Faik Baysal Kütüphanesi, üniversite öğrencilerimize kolaylık sunmak için sınav zamanlarında gece saat 00.00'a kadar misafirlerini ağırlıyor. Kitap dostu tüm hemşerilerimizi Faik Baysal’a bekliyoruz.”