Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Sanat ve Ruh Dünyamız’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Hikmet Barutçugil, “Ebru farklı fikir, inanç, yaş ve eğitim seviyesindeki karakterlerin birleşmesini, paylaşılmasını sağlar. Yalnızca anı değil, hayalleri ve hayallerin ötesini de yansıtabilme imkânı sunar ”dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 22. Ramazan Etkinliklerinde söyleşi günleri devam ediyor. Bu kapsamda Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Sanat ve Ruh Dünyamız’ konulu program Faik Baysal Kütüphanesi bahçesinde gerçekleştirildi. Kültür sanat dostları etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Sanatın Tarifi İç Dünyamızda Gizli
Konuşmasının başında ebru sanatına dair bilgiler veren Barutçugil, “Ebru gizemli ve kökleri çok eskilere dayanan bir sanat ve son yıllarda da oldukça yoğun bir ilgi görmeye başladı. Fransız Devrimi’nin ardından insanların ruh halleri ve yapıları değişti. Sanatın bir tarifi de sanatçının iç dünyasıdır. Bu yönüyle baktığımızda ebrunun psikolojik tedavilerde kullanılacak bir terapi değerine sahip olduğu orta çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Ebru Tevekkül Kazandırır
Hikmet Barutçugil konuşmasını şu şekilde sürdürdü;  “Ebrunun insanın karakteristik özelliklerinde kullanılan doğal malzemeleri; iletişim kurmak, kendine güveni sağlamak, kendini teslim etmek, sabit fikirlerden kurtulmak, beden terapisi ve usta ile ilişkisi önemlidir. Bunlar ortak bir düşünme, yaşama ve üretme alanı sunar. Farklı fikir, inanç, yaş ve eğitim seviyesindeki karakterlerin birleşmesini, paylaşılmasını sağlar. Olgunlaşma ve hayata acısıyla tatlısıyla bir bütün olarak bakma ve tevekkül kazandırır. Yalnızca anı değil, hayalleri ve hayallerin ötesini de yansıtabilme imkânı sunar.”