Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin süsü olan palmiye ağaçlarını, kış mevsiminde zarar görmemesi için aldığı korumadan çıkararak yaz mevsimine hazırlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehrin dokusunu ve güzelliğini koruyan çalışmalarına her mevsimde, farklı alanlarda devam ediyor.

Palmiyeler yeniden
Yeşilin her tonunu barındıran Sakarya’da kentin merkezini peyzaj dokunuşlarıyla süsleyen Büyükşehir, Yeni Cami bölgesi ve Kavaklar Caddesi bölgesinin simgesi olan palmiye ağaçlarını yaz sezonuna hazırlıyor.
Ekipler, bir süre önce palmiyeleri ağaçlarını kışın çetin soğuklarından korumak ve varlığını sürdürmek için koruma uygulamasına almış, gece saatlerine kadar mesai harcamıştı.

Bu kez açıldı ve yaza hazırlanıyor
Üstleri tamamen kapatılan ve soğuktan korunması için hazırlanan palmiyeler en soğuk dönemleri korunaklı bir şekilde geçirdi. 
Havaların ısınması ve yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte koruma uygulamasından çıkarılan ağaçlar, bu kez yaz mevsimine hazır olması için bakıma alındı. Büyükşehir Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri şehrin merkezindeki muhtelif noktalarda yoğun mesai harcıyor.