Ferizli ve Söğütlü’ye hizmet sunacak yaklaşık 45 milyonluk altyapı yatırımı için protokoller imzalandı. Başkan Toçoğlu, “Ferizli ve Söğütlü ilçelerimize 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Ferizli ve Söğütlü’ye müjdesini verdiği yeni altyapı yatırımı için gerekli protokoller imzalandı. Yaklaşık 45 milyonluk proje için ihale ve protokol sürecini tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Ferizli ve Söğütlü ilçelerimize 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Sağlam ve Modern Altyapı
Başkan Toçoğlu şunları söyledi; “Sakarya’yı sağlam ve modern bir altyapıya kavuşturmak için planladığımız tüm projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ferizli ve Söğütlü’ye hizmet sunacak içmesuyu ve kanalizasyon hattı projemizin ihalesini gerçekleştirmiştik. Şimdi ise ihalemizi kazanan firma yetkileri ile bir araya gelerek, projemizin sözleşmesini imzaladık. İnşallah kısa süre içerisinde projemizde çalışmalarımıza başlayacağız.”

İki İlçe İçin Müjde
“İnşallah hayata geçireceğimiz projeyle Söğütlü ve Ferizli ilçelerimiz modern bir altyapıya kavuşmuş olacak. İki ilçemize inşa edeceğimiz kanalizasyon hattıyla bölgenin atıksuları 13 terfi merkezi aracılığıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırılacak. Projemizin tamamlanmasıyla Ferizli ve Söğütlü’de atıksu sorunu yaşanmayacak. Ayrıca hayata geçireceğimiz projemiz kapsamında Söğütlü’ye 40 kilometrelik içmesuyu hattı da inşa edeceğiz.”

İnşaat Çalışmaları Başlıyor
Başkan Toçoğlu’nun değerlendirmelerinin ardından protokol için imzalar atıldı. Başkan Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve yüklenici firma yetkilileri tarafından projede inşa çalışmalarının başlatılması için son işlem de böylece gerçekleştirilmiş oldu. Programın sonunda ise Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç; ilçelerinde gerçekleştirilecek yatırımdan ötürü Başkan Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür ederek, çiçek takdim ettiler.